Kommentoi tähän entryyn ja minä annan sinulle kirjaimen. Kirjoita blogiisi kymmenen sanaa, jotka alkavat sillä kirjaimella ja lisää mukaan selostus, mitä kyseinen sana merkitsee sinulle ja miksi.

Itse sain Tekosyyltä kirjaimen O.


Onni. Kliseinen aloitus, mutta minkäs mahdat. "Onnea ei löydä etsien, vaan eläen." Joku (ilmeisesti suomalainen?) sanonta/sananlasku, joka mielestäni pitää ihan hyvin paikkansa. Se oli postikortissa, jonka lähetin muistaakseni Jenkkeihin. Pyrin itsekin elämään noin, etsimään elämän pieniä onnen hetkiä, mutta joskus sitä on vaan inhimillinen ja sortuu muihin juttuihin.

Opiskelu. Varsin ajankohtainen juttu minulle. Pitäisi tehdä kevään rästijutut alta pois, ennen uutta raskasta vuotta. En tiedä olenko oikealla alalla. Aiheet kiinnostavat hurjasti, mutta akateemisuus ja sanojen pyörittely tuntuu täysin turhanpäiväiseltä. Aina kun lukee koulukirjoja, tulee lähes väistämättä mieleen ajatus "Miksi? Mitä väliä tällä on?", vaikka tiedän, että sillä on väliä. Ajatus syntyy vain turhasta pilkuviilaamisesta ja nimenomaan sanojen pyörittelystä.

Okkultismi. En nyt tiedä mistä nämä sanat tulevat mieleeni, mutta tämäkin kurkistelee jostain taka-alalta, mielen syövereistä. Kiinnostaisi ottaa selvää, mutta tuntuu ihmehörhöilyltä, jossain määrin pelottavaltakin. Omissa tulkinnoissahan kaikki aina on. Yksi varaus on kirjastossa tulossa, pitää odottaa sitä ja tarttua härkää sarvista.

Ostokset. Pitäis tehdä hurjasti ostoksia. Tai en tiedä pitäiskö, mutta siten mut on ohjelmoitu (minä tai muut) ajattelemaan. Ei oo kuitenkaan rahaa. Pelottaa miten selviän. Pitänee nostaa opintolainaa, jahka saan asioihin lisää selvyyttä.

Opeth. Mielenkiintoinen orkesteri, johon on ollut tarkoitus tutustua jo pidemmän aikaa, mutta en ole kerennyt tai saanut aikaiseksi. Olen kuullut yhtä levyä. Monet asiansa tuntevat toverit suosittelevat lämpimästi ja ovat
luultavasti (ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa) oikeassa.

Ortodoksisuus. Tykkään ortodoksikirkon ulkoisista jutuista. Krumeluureista, ikoneista, perinteistä, erilaisuudesta, itätuulesta. Mietin jossain vaiheessa jopa kirkkoon liittymistä ja perehdyin asioihin. En kuitenkaan ole mieleltäni kristitty, ja sitä on vaikea mennä muuttamaan. Silti haluan mennä ikoninmaalauskurssille joskus.

Outous. Pidän kaikesta oudosta ja kummallisesta. Outo musiikki, outo kuvataide, oudot ilmiöt, oudot ihmiset.. Toisaalta ne oudot jutut on ihan normaaleja, jopa trendikkäitä. Entä sitten? Pääasia, että miellyttää ja kiehtoo minua :)

Ovi. Ensimmäinen esine tähän listaan. Jostain se vain tuli mieleen. Ovi on vahva symboli, mutta ihan kätevä käytännössäkin. Kun muutin tähän asuntoon, vaatehuoneesta oli otettu ovi pois. En vieläkään ymmärrä miksi.
Miksi joku haluaa oven pois vaatehuoneestaan? No ehkä hän ei ole pitänyt vaatteitaan vaatehuoneessaan, jos hänellä vaikka on ollut kaappi. Ihmettelen silti.

O2. Pelaankohan ihan sääntöjen mukaan? O2, happi. Pidän hapesta ja raikkaan luontoilman hengittämisestä. Syvään hengittäminen ja haukottelu ovat niitä elämän pieniä iloja, joista oli puhe onni-sanan kohdalla.

Oulu. Lapsuuden ja nuoruuden (siis teini-iän, en minä mikään vanha vieläkään ole!) kaupunki. Paljon hyviä muistoja, mutta on vaikea kuvitella, että sinne muuttaisin. Ellen sitten musavideofestareille töihin, heh. Tuo ajatus tuli päähän viime yönä, mutta luultavasti vaatii vielä hurjasti kehitystyötä ja varmaan jotain opiskelua. On se Oulu kuitenkin edelleen ihan hauska paikka kyläillä.

~~~~~

Aloituskommentit: Jihuu blogibondingia! Tämä vaikutti ihan hauskalta, joten päätin osallistua. Näiden keksimiseen kyllä menee varmaan kauan, jos yhtään tunnen itseäni. Ja puolivälissä listaa huomaan, että käytän sanoja, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen. Tai no ihan jokaista onkivapaa ja ohrapeltoa en ole käyttänyt, mutta sellaisia, joista tulee fiilis, että voisi olla jotain oikeaa sanottavaakin. Nämä eivät siis kai ole elämäni tärkeimmät O-jutut, heh.

Lopetuskommentit: Noniin valmis! Aloitin tämän kirjoittamisen klo 10:34, kello on nyt 11:20. Kuten sanoin, kauan siihen menee.