Viimeisen viikon ajan on ollut aivan käsittämättömän hieno sää. Kovaa pakkasta ja kirkasta aurinkoa. Siispä en voinut vastustaa kamerani testaamista ääriolosuhteissa. Sen käyttöohje sanoo, että toimintalämpötila on 0-50 astetta Celsiusta. Plussan puolella siis. No ulkona olikin sitten parhaimmillaan -23 astetta kappasta.


Tällaista jälkeä syntyi. Kuvat on otettu 3.-9. helmikuuta. Niitä ei ole käsitelty muuten kuin että pienensin ne postattavaan kokoon, ja yhtä rajasin aika rankalla kädellä. Koneeni ei jaksa pyörittää Paintia raskaampia kuvankäsittelyohjelmia :(



388429.jpg

No okei. Tämä on otettu sisätiloissa, jossa lämmintä on kuitenkin se parikymmentä astetta. Piti saada kuva ikkunan hienoista huurrekiteistä. Onnistuin mielestäni ihan kohtalaisen hyvin.




388432.jpg

Tämä on otettu joskus iltapäivällä ehkä 13-14 välillä. Tuosta kauppaan vievältä tieltä haarautuu tällainen idyllinen polku. Kuva on hieman hämärä. Otin toisena päivänä samasta kohteesta (auringon paistaessa täydeltä terältä) uusia kuvia ja ne ovat myös onnistuneita. Tämän valitsin tänne tuon auringon tuoman sävyn takia.




388434.jpg

Tämä on sama puisto kuin äskeisessä, mutta kuva on otettu eri päivänä (josta jo mainitsinkin) ja ei ihan polun alkamiskohdasta, vaan käpsin hieman siitä ohi ja räpsäisin tuosta puistoaukeasta.




388435.jpg

Tänä päivänä oli kans kova pakkanen, ja tykkäsin tuosta ihmeellisestä valosta. Ja ilmeisesti onnistuin sen vangitsemaankin joten kuten. Äskeisten kuvien puistoaukea ja polku lähtevät tuon kallion takaa vasemmalle päin. Suurin piirtein tuon eka mutkan (tai jos hoksaat liikenteenjakajan tuossa) kohdalta.
En edes huomannut tuota vasemmanpuoleista ihmistä kun kuvasin. Se on vähän huonoa mun kamerassa. Ei ole sitä pikkureikää, etsintä. Pitää pelata täysin tuon näytön varassa. Tavallisella etsimellä olisin miehen huomannut ja ehkä jopa odottanut että hän ehtii mennä ohitseni. Hän nimittäin katsoi vähän kummeksuen. Toivottavasti tuosta ei kuitenkaan ketään tuttua kukaan tunnista.




388436.jpg

Tämän olen ottanut kättä vääntäen omasta tuuletusräppänästäni. Ei todellakaan paras mahdollinen kuvausasento. Olisi tehnyt mieleni suoristaa kuva niin, että piippu ei näyttäisi Pisan kuuluisalta tornilta, mutta kuten sanottua, kone ei tottele. Tykkään tämänkin kuvan valosta. Se tuli vahingossa. Ei tuo piha oikeasti tuolta näyttänyt. Tästä on rajattu puolet pois oikealta. On siis oikeasti vaakasuora kuva. Oikealla oli lisää puita, jotka pimensivät kuvaa kovasti, joten otin ne pois.



Että näin. Tänään kuvailin lisää tuolla lenkkipolulla. Katsotaan pari päivää, että jospa laitan sitten niitäkin tänne. Pitää odotella pari päivää ja ottaa niihin vähän etäisyyttä ennen kuin alan karsimaan.