Mietin tässä päivänä muutamana, kun katottiin serkun kans jotain Top 3 -ohjelmaa, jossa julkkikset kerto että mitkä niitten mielestä on kaikkien aikojen Top 3 musiikkivideot, että mitkä ois mun.
Ysärille sijoittuvat. Tässä on mun lista.

~~~~~

1. Soundgarden - Black Hole Sun

Howard Greenhalgh ei liene (ainakaan minun tietääkseni) musiikkiteollisuuden suosituimpia video-ohjaajia, mutta osui kyllä tällä videolla jättipottiin. (Tarkistus osoitti, että mies näyttäisi olleen ainakin Pet Shop Boysin luotto-ohjaaja, ainakin 100 videota vyön alla, mutta ei kai kuitenkaan mikään palkintorohmu esim. Spike Jonzen, Wayne Ishamin ja Michel Gondryn tyyliin)
Mikään muu video ei ole antanut minulle kylmiä väreitä. Ihmisten mielipuoliset ilmeet, korostetun kirkkaat värit ja täydellisen maailman illuusion tavoittelu sopivat biisin tunnelmaan loistavasti. En pääse tästä ikinä yli.

2. Daft Punk - Around the World

Michel Gondryn mestariteos vuodelta 1997. Biisi upposi aikoinaan videonsa takia. Kyllä ne ranskalaiset jotain sentään osaavat. Tahtoisin päästä toteuttamaan tanssin livenä joskus. Tai katsomaan kun muut toteuttavat. Koreografia on 100-prosenttisen uskollinen biisille.
Tällaisia tanssivideoiden pitäisikin olla.


3. Tool - Hush

Ei yllä visuaalisesti edes edellisten lähimaastoon, eikä todellakaan bändin myöhempien videoiden tasolle, mutta esittää asiansa selvästi ja kursailematta. Helvetin hyvä idea, joka muilla on jäänyt käyttämättä sekä ennen Hushia että sen jälkeen.
Joku ohjaaja joskus sanoi vihaavansa videoita, joissa kuvataan sitä, mitä laulussa lauletaan (eli jos lauletaan "pallo pyörii pensaaseen" niin kuvataan kuinka pallo pyörii pensaaseen). Hushin video ei tee sitä ehkä yhtä suoraan kuin mainitsemassani esimerkissä, mutta tekee kuitenkin. Siinä se vaan toimii.

~~~~~